Címerkiállítás a Westendben!

Részletes információkat talál Budapestről: szállás, utazás, város kalauz, szórakozás, kikapcsolódás, üzlet és tanulás.

Címerkiállítás a Westendben!

Címerkiállítás a Westendben!
Budapest Westend City Center
2014. február 20. - 2014. december 31.
2014-02-20 2014-12-31

Magyarország beköltözött a WestEndbe -Magyarország jelene és múltja háromezer címer tükrében

Összekapcsolódik a múlt, a jelen és a jövő – formabontó és lenyűgöző kiállítás nyílt hazánk településének címereiből a WestEndben február 20-án. A bevásárló-komplexumban a csodálatos, ám kevéssé ismert és meglehetősen elfeledett magyar közkincseknek köszönhetően megelevenedik és tapintható válik a hazai történelem oly sok meghatározó momentuma.
Demcsák Zsuzsa a III. kerület színeiben, míg Badár Sándor Szentes képviseletében érkezett az ünnepélyes megnyitóra, Varga Edit, az M1 műsorvezetője, a megnyitó háziasszonyaként mesélt kötődéseiről.
„7-8 éve költöztem Óbudára, a gyermekeim születése óta minden ide köt, a III. kerület az otthonunk. Itt rengeteg a szabadidős program-, sportlehetőség, lehet túrázni, kerékpározni. Imádunk lejárni a Római Partra is, az mindig egy remek kikapcsolódás.” – meséli Demcsák Zsuzsa, a TV2 népszerű műsorvezetője.
„Zsuzsához hasonlóan én is a III. kerületben élek, ám hosszú volt idáig az út. Salgótarjánban születtem, és Szentesre jártam középiskolába, a Horváth János Gimnáziumba, akárcsak Badár Sándor. Fantasztikus emlékek kötnek az alföldi településhez. Büszke vagyok, hogy én is a drámaisok táborába tartozhatom” – mondta az M1 híradósa, Varga Edit.
„Régóta mondom én, hogy mindenki Szentesről származik, de minimum egy rokona van, aki szentesi” – vette át a szót Badár Sándor. „Jászberényben születtem az orvosok és az édesanyám szerint, de a családom szentesi, és én is oda jártam iskolába. A feleségem miatt Pestre vezetett az utam, jelenleg itt élünk, de imádok visszalátogatni Szentesre. A belvárosi részt nagyon szépen felújították, a liget gyönyörű. A Kurca-partján is nagyon szeretek sétálgatni. Gyerekkoromban olyan sűrű békanyál fedte, hogy átküldtük rajta a kutyát – nem süllyedt el, aztán mi is próbálkoztunk kisebb-nagyobb sikerrel az átkeléssel – nevet Badár Sándor, aki Szentes címerének történetét is kitűnően ismeri.
„A pálmafa miattam került rá a címerre, hiszen jártam Afrikában, a Bamako-rallyn. Persze ez nem igaz, a szentesi emberek személyisége az oka, ők kemény emberek, és tudjuk, hogy teher alatt nő a pálma” – fejti meg a rejtélyt a Karinthy-díjas humorista.
A WestEndbe évente látogató több mint húsz millió ember a tárlat első felvonásának keretében, azaz február huszadikától 250 címerrel ismerkedhet meg. Tehetik mindezt érdekes, izgalmas és a huszonegyedik század elvárásainak tökéletesen megfelelő, interaktív módon: a címerek mellett található QR kódot leolvasva az érdeklődő okostelefonjának képernyőjén máris megjelenik minden lényeges információ az adott címer történetével és az ahhoz tartozó településsel kapcsolatban.
A szervezők célja, hogy öt év alatt összegyűjtsék és egy hatalmas, virtuális Magyarország térképen bemutassák a nagyközönségnek országunk 3000 településének mind a 3000 címerét. A települések történetén és adottságain túl, a jövőben virtuálisan utazhatunk és üzletelhetünk, sőt, kedvünk szerint akár szállást is foglalhatunk, megrendelhetjük a kiválasztott régió híres portékáit, a települések pedig egymással is felvehetik majd a kapcsolatot a beszédes címerekből álló, interaktív térkép segítségével.
Az ország települései február huszadikától címereiken keresztül beköltözhetnek, és népszerűsíthetik értékeiket. Időben és térben virtuálisan utaztatva csábíthatják el a nézőt saját tájaikra, bemutatva azoknak minden szépségét és vendégcsalogató oldalát.
A kiállítást számos, érdekes, izgalmas és hasznos kísérőprogram gazdagítja: címerszépségverseny, a tárlatra ellátogató iskolásoknak szervezett rendhagyó, kihelyezett történelemórák, a fiatal közönséget célzó számítógépes játékok.
A címerkiállítás védnökei Demján Sándor, a TriGránit elnöke Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke, Dr. Gémesi György, a MÖSZ elnöke, Gödöllő polgármestere, Bodrogai Ferenc, a Magyar Termék Nonprofit Kft. elnöke, valamint a házigazda, Prosits Attila, a WestEnd City Center ügyvezető igazgatója.

Program helyszíne

Budapesti szálloda foglalás

Város:
Kategória:
Elhelyezkedés:
Hotel neve
Foglaljon szállást a budapesti szálláshely kereső segítségével. Budapesti hotelek és szállodák, valamint panziók, apartmanok, hostelek és egyéb olcsó szállások Budapesten széles választékban! Budapesti szállásfoglalás gyorsan, egyszerűen, azonnali visszaigazolással, a legjobb internet árakon!

HirdetésekDebrecen – Programok,Információk
Pin It
email