Pompa az asztalon

Részletes információkat talál Budapestről: szállás, utazás, város kalauz, szórakozás, kikapcsolódás, üzlet és tanulás.

Pompa az asztalon

Pompa az asztalon
1091, Budapest Üllői út 33-37. Iparművészeti Múzeum
2014. június 21. - 2014. október 12.
2014-06-21 2014-10-12

A tárlat az európai étkezési kultúra különleges tárgyi emlékeit mutatja be.

A hajó alakú ezüst asztaldísz, az állatokat és növényeket formázó fajanszedények, Alekszandra Pavlovna nagyhercegnõ tájképes porcelánjai mellett az érdeklõdõk megismerkedhetnek az étkezés olyan kellékeivel, mint a csirágfogó, a puncsmerõ kanál, a rákvilla vagy a velõskanál.

Nem téved, aki szerint egy étkezőasztal legfőbb dísze maga a feltálalt étel, a jó hangulatot pedig a meghívottak elégedettsége biztosítja. Az asztal körüli együttlét ünnepélyességét azonban évezredek óta azzal emelik a házigazdák, hogy a különféle étkeket értékes tálalóedényekben kínálják. A különleges fogások tálalásához, fogyasztásához gyakran speciális eszközök is készültek, amelyek napjainkban nem, vagy csak egészen különleges alkalmakkor használatosak.

Részletek >>>

Program helyszíne

Budapesti szálloda foglalás

Város:
Kategória:
Elhelyezkedés:
Hotel neve
Foglaljon szállást a budapesti szálláshely kereső segítségével. Budapesti hotelek és szállodák, valamint panziók, apartmanok, hostelek és egyéb olcsó szállások Budapesten széles választékban! Budapesti szállásfoglalás gyorsan, egyszerűen, azonnali visszaigazolással, a legjobb internet árakon!

HirdetésekDebrecen – Programok,Információk
Pin It
email