Budapest Kávézók, Cukrászdák – Cukrászdák és Kávéházak Budapesten

Gondosan válogatott budapesti cukrászdák és kávéházak részletes bemutatással és képekkel.

Budapesti Kávéházak és Cukrászdák – Kávézók és Cukrászdák Budapesten

Cukrászdák, kávézók

1912-ben még több mint 300 kávéház és cukrászda működött Budapesten. Ma már közel nincs ennyi, de maradt éppen elég: Budapest még mindig a hangulatos kávéházak városa.

A budapesti látnivalók közvetlen közelében számos patinás, régi kávéház működik, melyek közül sok az irodalmi élet központja volt az elmúlt 150 évben - némelyikük önmagában is nevezetességnek számít.

A hagyományos magyar konyhaművészet az édességek terén is jeleskedik: aki Budapestre látogat, annak kötelező program egy Dobos-torta vagy éppen egy somlói galuska jóízű elfogyasztása, hangulatos történelmi környezetben.

Az Operaházhoz közeli Művész kávéház az előadások előtt és után szinte mindig tele van, a finom süteményeket és kávékat a márványasztaloknál szolgálják fel.

A talán legismertebb budapesti kávéház a Vörösmarty téri Gerbeaud, ahol számos magyar házi sütemény-különlegességgel, így például szilvás lepénnyel várják a betérőket.

A legfinomabb sütemények mégis a várnegyedbéli Ruszwurm cukrászdában kóstolhatók meg, ahol 1827 óta folyamatosan szolgálják ki a magyaros édességekre áhítozókat.

1014 Budapest, Táncsics Mihály utca 12.
+36-30/250-5971
K-V 10:30-18:30
info@walzercafe.hu
Megtalálta Budapest legjobb kávészaküzletét, egy csendes utcában a Mátyás templomtól néhány lépésre. A hangulatos udvar tökéletesen alkalmas hely vendégeink számára, hogy feltöltõdjenek és megpihenjenek.Üzletünk kizárólag a legfinomabb arabica típusú kávét kínálja. A Semiramis kávé különleges minõsége, választéka garantálja, hogy Ön mindig kiváló, frissen ...
1053 Budapest, Károlyi Mihály utca 9.
+36-1-266-2110
H-V: 8:00-23:00
Tradíció és korszerűség. Tisztelet a hagyományoknak, nyitottság az újra.Ez jellemzi a Centrál Kávéházat. Büszkék vagyunk elődeinkre, és tisztában vagyunk korunk kihívásaival. Nem megidézni akarjuk a múltat, hanem újjáéleszteni azt a szellemiséget, mely ezt a helyet egykoron a főváros egyik legkedveltebb intellektuális központjává tette. Mégpedig az Önök ...
A VII. kerületi cukrászda a zsidó sütemények szinte teljes választékát kínálja (pl. flódni). Zürichtől keletre Fröhlich-ék üzemeltetik az egyetlen kóser cukrászdát.

Hirdetés

Budapesti szálloda foglalás

Város:
Kategória:
Elhelyezkedés:
Hotel neve
Foglaljon szállást a budapesti szálláshely kereső segítségével. Budapesti hotelek és szállodák, valamint panziók, apartmanok, hostelek és egyéb olcsó szállások Budapesten széles választékban! Budapesti szállásfoglalás gyorsan, egyszerűen, azonnali visszaigazolással, a legjobb internet árakon!

HirdetésekDebrecen – Programok,Információk
Pin It
email