Fekete Sas Szálló

Székesfehérvár Látnivalók - Műemlékek, múzeumok...

Fekete Sas Szálló

Fekete Sas Szálló

Fekete Sas Szálló
Ady Endre utca

A Fekete Sas Szálló épülete az Ady Endre utcában található.
Az épület egyemeletes, klasszicista stílusban épült. Homlokzatát finoman tagolt párkányok jellemzik, a középhomlokzatot a háromszögletes oromzat emeli ki, benne a fekete sast ábrázoló domborművel. Mai formája az 1820-as évekből való. A szálló épülete több száz éve fennáll, a székesfehérvári várnagyok laktak benne, majd a Pálos szerzeteseké lett.

Végül az 1700-as évek elejétől egészen 1956-57-ig, bár megszakításokkal, vendégfogadó illetve szálloda működött itt, Fekete Sas néven. Az épületet jelenleg a honvédség kezeli, de nem a funkciójának megfelelő célra használja fel, pl.: ejtőernyő varrodának. A régi várfal az épület udvarán húzódott keresztül, egészen 1925-ig amikor lebontották.

A szálló a város kulturális életében fontos szerepet játszott. Bálokat tartottak itt, a reformkori fiatalság gyülekező helye volt. Itt olvasták fel 1848 március 16-án a 12 pontot és a Nemzeti Dalt.


Térkép és útvonaltervező

Útvonaltervező:
Kiindulási pont:   Tervezés

Budapesti szálloda foglalás

Város:
Kategória:
Elhelyezkedés:
Hotel neve
Foglaljon szállást a budapesti szálláshely kereső segítségével. Budapesti hotelek és szállodák, valamint panziók, apartmanok, hostelek és egyéb olcsó szállások Budapesten széles választékban! Budapesti szállásfoglalás gyorsan, egyszerűen, azonnali visszaigazolással, a legjobb internet árakon!

HirdetésekDebrecen – Programok,Információk
Pin It
email