Amerigo Tot Múzeum

Pécs Kultúra - Színházak, galériák...

Amerigo Tot Múzeum

Amerigo Tot Múzeum

Amerigo Tot Múzeum
7621 Pécs, Káptalan utca 4

A felújított Káptalan utca 4-es számú épület földszintjén 2011 őszétől tekinthető meg az eredetileg 1984-ben, a Zsolnay Múzeum épületében megnyílt kiállítás, mely a szobrász Amerigo Tot Pécsnek ajándékozott alkotásait mutatja be. Tóth Imre 1909. szeptember 27-én született Fehérvárcsurgón. Rómában halt meg 1984. december 13-án. Végakarata szerint Magyarországon temették el. Az 1937-től Olaszországban alkotó mester élete éppoly változatos, mint életműve. Formaadásában néha a reneszánsz klasszikusaihoz visszanyúló, máskor a modern konstruktivista hagyományokhoz vagy a szürrealizmushoz kapcsolódó, esetleg éppen a hatvanas években divatos pop-arthoz közelít.
A kiállításon olyan neves alkotások láthatók, mint az itáliai reneszánsz hatására született "Keresztelés" című dombormű vagy a termékenységet szimbolizáló ősanya-típusú alakok, a "Kavicsasszonyok" vagy a vatikáni Szent Péter székesegyház Magyarok Nagyasszonya kápolnájában felavatott "Történelmi ellipszis" című monumentális művének másodpéldánya.
 


Térkép és útvonaltervező

Útvonaltervező:
Kiindulási pont:   Tervezés

Budapesti szálloda foglalás

Város:
Kategória:
Elhelyezkedés:
Hotel neve
Foglaljon szállást a budapesti szálláshely kereső segítségével. Budapesti hotelek és szállodák, valamint panziók, apartmanok, hostelek és egyéb olcsó szállások Budapesten széles választékban! Budapesti szállásfoglalás gyorsan, egyszerűen, azonnali visszaigazolással, a legjobb internet árakon!

HirdetésekDebrecen – Programok,Információk
Pin It
email