Szamos Marcipán

Magyarország Hungarikumok...

Szamos Marcipán

Szamos Marcipán

Szamos Marcipán

A finom csemege Mátyás király korában került Magyarországra, az akkori főúri asztalokról nem hiányozhatott az ebből az édességből készített csemege.  Mátyás királyunknak a nápolyi Beatrixszal kötött házassága után az első újévi ünnepi ebéden, a 8. fogás mandulatejből és cukorból készített fehér és barna kockás marcipán sakktábla volt.

A huszadik század második felében Szamos Mátyás felélesztette és rengeteg munkával, családi összefogással elterjesztette e nemes anyagból készült édességet. Napjainkra így a marcipán már nem csak az istenek eledele.

Mi is a marcipán: Cukorból és olajos magokból készített puha massza (a mag lehet mandula, vagy dió, illetve mogyoró is). Több száz éve mozsárban zúzták egybe az alkotórészeket, később forgó gránithengerek között készült a massza, a legmodernebb gyárakban ma már gyorsan forgó kések aprítják össze a cukrot és a magokat.


Budapesti szálloda foglalás

Város:
Kategória:
Elhelyezkedés:
Hotel neve
Foglaljon szállást a budapesti szálláshely kereső segítségével. Budapesti hotelek és szállodák, valamint panziók, apartmanok, hostelek és egyéb olcsó szállások Budapesten széles választékban! Budapesti szállásfoglalás gyorsan, egyszerűen, azonnali visszaigazolással, a legjobb internet árakon!

HirdetésekDebrecen – Programok,Információk
Pin It
email