Festetics-kastély

Balaton - Vár, kastély...

Festetics-kastély

Festetics-kastély

Festetics-kastély
8360 Keszthely, Kastély u. 1.
+36-83/314-194
+36-83/315-039

A Keszthelyen található Festetics-kastély az ország negyedik legnagyobb, de legigényesebben helyreállított és berendezett kastélya. A barokk kastély építését 1745-ben Festetics Kristóf kezdte el.
A múzeum kiállításai közül kiemelkedik a főúri életmódot és a Festetics család történetét bemutató rész, a könyvtár, a Windischgrätz trófeakiállítás, és a díszfegyver-kiállítás.

A Festeticsiek XIX. században épített, ezer négyzetméteres kocsiházában és lovardájában pedig az ország egyetlen Hintómúzeuma látható. Az összességében 35 darabos gyűjteményben a Monarchia korabeli anyag a leggazdagabb, de látható az 1700-as években készült hintó is. A maga nemében páratlan műkincsállomány Középkelet-Európa egyik legnagyobb hintómúzeuma. A Festetics-kastély az ország egyik leglátogatottabb múzeuma, amelyben gyakran fordulnak meg neves államférfiak is.


Térkép és útvonaltervező

Útvonaltervező:
Kiindulási pont:   Tervezés

Budapesti szálloda foglalás

Város:
Kategória:
Elhelyezkedés:
Hotel neve
Foglaljon szállást a budapesti szálláshely kereső segítségével. Budapesti hotelek és szállodák, valamint panziók, apartmanok, hostelek és egyéb olcsó szállások Budapesten széles választékban! Budapesti szállásfoglalás gyorsan, egyszerűen, azonnali visszaigazolással, a legjobb internet árakon!

HirdetésekDebrecen – Programok,Információk
Pin It
email