Káli-medence

Balaton temérszeti értékei - Kilátók, barlangok...

Káli-medence

Káli-medence

Káli-medence
8256 Salföld, Balaton-felvidéki Nemzeti Park
+36 87 555 260
bfnp@bfnp.kvvm.hu
+36 87 555 261

Ábrahámhegytől északra haladva érhetjük el a népi építészeti hagyományokat elevenen őrző kis települést, Salföldet. A falu szépsége, tisztasága rabul ejti a turistákat, a házak olyanok mint a mesében, stílusosak és gondozottak. E vidék kincse a kékkúti ásványvíz, amely a bizánci Theodóra császárnő kedvenc itala volt.
A Balaton-felvidéki Nemzeti Park a település határában alakította ki a Természetvédelmi majort, ahol őshonos magyar háziállatfajtákat, rackajuhot, bivalyt, szürkemarhát, mangalicát, lovakat és baromfiakat mutat be. Érdemes ellátogatni a közelben található Szentbékkállára, ami csodálatos kőtengeréről híres. A természeti erők hihetetlen formájú sziklaszirteket, óriási ingóköveket, kőhátakat és kőbe vájt madáritatókat alakítottak ki.
Zánka irányába haladva már messziről elénk tárul egy különleges formájú hegy, a Hegyestű.


Térkép és útvonaltervező

Útvonaltervező:
Kiindulási pont:   Tervezés

Budapesti szálloda foglalás

Város:
Kategória:
Elhelyezkedés:
Hotel neve
Foglaljon szállást a budapesti szálláshely kereső segítségével. Budapesti hotelek és szállodák, valamint panziók, apartmanok, hostelek és egyéb olcsó szállások Budapesten széles választékban! Budapesti szállásfoglalás gyorsan, egyszerűen, azonnali visszaigazolással, a legjobb internet árakon!

HirdetésekDebrecen – Programok,Információk
Pin It
email