Porta Pacis

Múzeum, galéria - Múzeumok, galériák...

Porta Pacis

Porta Pacis

Porta Pacis
8237 Tihany, I. András tér
apatsag.tihany@canet.hu

A Porta Pacis, azaz a Béke Kapuja néven megépített látogatóközpontot a templom főbejáratától balra, egy egykori kripta helyén alakították ki.

A látogatóközpontban, amelynek 70 százaléka a terepszint alatt található, előadótermet, filmvetítőt és kiszolgáló helyiségeket alakítanak ki, ahol szakszerűen és korszerűen lehet fogadni a turistákat.

A mintegy 100 embert befogadó előadóteremben rövidfilmet vetítenek majd az apátság múltjáról, kultúrtörténeti jelentőségéről, a szerzetesek életformájáról - az ismertető 10 nyelven szólal meg -, és a "hegybe simuló" épületben úgynevezett kiszolgáló helyiségeket is kialakítanak.

A Tihanyi Bencés Apátság művészeti értéke, szépsége, földrajzi helyzete miatt nemcsak az egyetemes magyar kultúra meghatározó része, hanem egyben a balatoni turizmus alapja is.

Szolgáltatások:

  • a múzeum színvonalához méltó jegyvásárlási lehetőség
  • információ nyújtása a látogatóknak
  • télen is működő, akadálymentesített, nyilvános illemhely
  • vetítőterem: az apátságról készült bemutatófilm; a terem konferenciák, előadások és koncertek megtartására is alkalmas
  • "audio guide" automata idegenvezető rendszer

Térkép és útvonaltervező

Útvonaltervező:
Kiindulási pont:   Tervezés

Budapesti szálloda foglalás

Város:
Kategória:
Elhelyezkedés:
Hotel neve
Foglaljon szállást a budapesti szálláshely kereső segítségével. Budapesti hotelek és szállodák, valamint panziók, apartmanok, hostelek és egyéb olcsó szállások Budapesten széles választékban! Budapesti szállásfoglalás gyorsan, egyszerűen, azonnali visszaigazolással, a legjobb internet árakon!

HirdetésekDebrecen – Programok,Információk
Pin It
email