Kálmán Imre Emlékház

Múzeum, galéria - Múzeumok, galériák...

Kálmán Imre Emlékház

Kálmán Imre Emlékház

Kálmán Imre Emlékház
8600 Siófok, Kálmán Imre sétány 5.
+36 84 311-287

Külön erénye a kiállításnak, hogy a századforduló hangulatát idézve, kortörténetileg hiteles környezetben mutatja be anyagát. A kiállítás kitér a Siófoktól távol töltött évekre is, bemutatva, hogy a zeneszerző sikeres pályafutásának csúcsán sem szakította meg kapcsolatait szülővárosával.

A zeneszerző özvegye, Vera Kálmán és gyermekei, Yvonne és Charles 1991. augusztus 25-én személyesen ajándékoztak a siófoki emlékháznak a bécsi Hofburgban kiállított Kálmán Imre-emlékek közül több különös értéket képviselő tárgyat. Köztük E. D. Minazzoli, neves párizsi szobrászművész 1953-ban készített Kálmán-mellszobrát carrarai márványból, valamint a zeneszerző kezének eredeti gipszmásolatát. A művész az osztrák - Ehrenkreutz - (Becsületrend keresztje) kitüntetést is megkapta. Az emlékház emeleti termeiben képzőművészeti kiállítások láthatók.


Térkép és útvonaltervező

Útvonaltervező:
Kiindulási pont:   Tervezés

Budapesti szálloda foglalás

Város:
Kategória:
Elhelyezkedés:
Hotel neve
Foglaljon szállást a budapesti szálláshely kereső segítségével. Budapesti hotelek és szállodák, valamint panziók, apartmanok, hostelek és egyéb olcsó szállások Budapesten széles választékban! Budapesti szállásfoglalás gyorsan, egyszerűen, azonnali visszaigazolással, a legjobb internet árakon!

HirdetésekDebrecen – Programok,Információk
Pin It
email