Honismereti Gyűjtemény

Múzeum, galéria - Múzeumok, galériák...

Honismereti Gyűjtemény

Honismereti Gyűjtemény

Honismereti Gyűjtemény
8253 Révfülöp, Halász u. 6.
+36-87-464-244

A Révfülöp és környéke múltját idéző emlékek törzsanyagát az 1950-es évek végétől Benke László és tanárkollégái, valamint a honismereti szakkörben tevékenykedő diákjaik alapozták meg. Sok révfülöpi szülő adott tárgyakat, fotókat az egykori honismereti gyűjtőszobának, amely így kincsek tárházává vált. Mára helyi és környékbeli kötődésű neves személyek, például a Pauler család tagjai, Pöltenberg Ernő tábornok, Szontagh Tamás és Lóczy Lajos geológusok, dálnoki Miklós Béla egykori miniszterelnök, Sebestyén Gyula néprajztudós és mások relikviái is a helyi múzeumot gazdagítják.

Külön vitrinekben találhatók a helyi révészélet és a fürdőélet emlékei, fotói, s a XX. század eleji balatoni fürdőélet hangulatát egy régi fürdőkabin rekonstrukciója és korabeli fürdőruha bemutatása idézi.


Térkép és útvonaltervező

Útvonaltervező:
Kiindulási pont:   Tervezés

Budapesti szálloda foglalás

Város:
Kategória:
Elhelyezkedés:
Hotel neve
Foglaljon szállást a budapesti szálláshely kereső segítségével. Budapesti hotelek és szállodák, valamint panziók, apartmanok, hostelek és egyéb olcsó szállások Budapesten széles választékban! Budapesti szállásfoglalás gyorsan, egyszerűen, azonnali visszaigazolással, a legjobb internet árakon!

HirdetésekDebrecen – Programok,Információk
Pin It
email