Helikon Kastélymúzeum (Festetics-kastély)

Múzeum, galéria - Múzeumok, galériák...

Helikon Kastélymúzeum (Festetics-kastély)

Helikon Kastélymúzeum (Festetics-kastély)

Helikon Kastélymúzeum (Festetics-kastély)
8360 Keszthely, Kastély u. 1.
+36 83 314 194
+36 83 315 039

A Keszthelyen található Festetics-kastély az ország negyedik legnagyobb, de legigényesebben helyreállított és berendezett kastélya. A barokk kastély építését 1745-ben Festetics Kristóf kezdte el.
A múzeum kiállításai közül kiemelkedik a főúri életmódot és a Festetics család történetét bemutató rész, a könyvtár, a Történelmi Modellvasút-, a vadászati- és díszfegyver-kiállítás. A Festeticsiek XIX. században épített, ezer négyzetméteres kocsiházában és lovardájában pedig az ország egyetlen Hintómúzeuma látható. Az összességében 35 darabos gyűjteményben a Monarchia korabeli anyag a leggazdagabb, de látható az 1700-as években készült hintó is. A maga nemében páratlan műkincsállomány Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb hintómúzeuma. A Festetics-kastély az ország egyik leglátogatottabb múzeuma, amelyben gyakran fordulnak meg neves államférfiak is.

A kastélyban magyar, német, angol és orosz nyelven vállalnak tárlatvezetést előzetes bejelentkezés alapján


Térkép és útvonaltervező

Útvonaltervező:
Kiindulási pont:   Tervezés

Budapesti szálloda foglalás

Város:
Kategória:
Elhelyezkedés:
Hotel neve
Foglaljon szállást a budapesti szálláshely kereső segítségével. Budapesti hotelek és szállodák, valamint panziók, apartmanok, hostelek és egyéb olcsó szállások Budapesten széles választékban! Budapesti szállásfoglalás gyorsan, egyszerűen, azonnali visszaigazolással, a legjobb internet árakon!

HirdetésekDebrecen – Programok,Információk
Pin It
email