Szent Mihály kápolna

Balatoni Műemlékek

Szent Mihály kápolna

Szent Mihály kápolna

Szent Mihály kápolna
8314 Vonyarcvashegy, Szent Mihály-hegy
+36-83-348-253

Vonyarcvashegyen már messziről látható a Szent Mihály-domb a falu keleti végén. A tetején álló kápolnának legendája van.
A minden évben július végén megrendezendő 40 halász emléknap a balatoni halászság tiszteletét, a Szent Mihály-kápolnához kapcsolódó legenda halászainak emlékét, halászléfőzéssel, szórakoztató műsorokkal és komolyzenei koncertekkel idézi meg.

Egy kis legenda is kapcsolódik a kápolnához:
1729-ben 40 halász rekedt egy jégtábla tetején, a tó közepe felé sodródva. A halászok fogadalmat tettek, ha megmenekülnek, kápolnát emelnek a dombon. A szél egy idő után megfordult, és partra segítette őket. A mese és a valóság összekeveredik: valószínű, hogy csak átépítésről, nem pedig új kápolna építéséről lehetett szó, hiszen több mint száz éve állt már ott kápolna. A Szent Mihály kápolna hazánk egyetlen halász kápolnája.


Térkép és útvonaltervező

Útvonaltervező:
Kiindulási pont:   Tervezés

Budapesti szálloda foglalás

Város:
Kategória:
Elhelyezkedés:
Hotel neve
Foglaljon szállást a budapesti szálláshely kereső segítségével. Budapesti hotelek és szállodák, valamint panziók, apartmanok, hostelek és egyéb olcsó szállások Budapesten széles választékban! Budapesti szállásfoglalás gyorsan, egyszerűen, azonnali visszaigazolással, a legjobb internet árakon!

HirdetésekDebrecen – Programok,Információk
Pin It
email