Pincesor

Balatoni Műemlékek

Pincesor

Pincesor

Pincesor
8625 Szólád
+36/84 540-220

Szólád Európa és Henry Ford-díjas, évszázados löszbe vájt pincesora különleges látványosság. A magas, többméteres löszfalba vájt pincéket rejtekhelyként építették. A bornak csak egy részét tárolták itt. A pincék közül több mint 100-ban ma is borokat érlelnek. A pincesor felújítására milliókat költött az önkormányzat.

A pincesoron évente több rendezvény is várja a látogatókat. Augusztusban bográcsos főzőversenyt rendeznek, a Szóládi Falunapok keretében. Szintén hagyományosnak számít a Balatoni Bor és Lovas Fesztivál, amely a különböző kulturális programok mellett amatőr kettesfogathajtó versenynek is teret ad. A több állomást is magába foglaló „Asztali Örömök Somogyban”elnevezésű, egész éves rendezvénysorozat egy része is itt talált magának helyet.


Térkép és útvonaltervező

Útvonaltervező:
Kiindulási pont:   Tervezés

Budapesti szálloda foglalás

Város:
Kategória:
Elhelyezkedés:
Hotel neve
Foglaljon szállást a budapesti szálláshely kereső segítségével. Budapesti hotelek és szállodák, valamint panziók, apartmanok, hostelek és egyéb olcsó szállások Budapesten széles választékban! Budapesti szállásfoglalás gyorsan, egyszerűen, azonnali visszaigazolással, a legjobb internet árakon!

HirdetésekDebrecen – Programok,Információk
Pin It
email