Protézis - Fogpótlás

Részletes információk a szájsebészeti klinikákról és kezelésekről: korona, in-lay, híd, héjak, protézis...

Protézis

Protézisek

Ha a páciens már csak kevés megmaradt foggal rendelkezik - ez elsősorban az idősekre jellemző -, akkor a rögzített fogpótlások alkalmazására már nem nyílik lehetőség. Az egészséges rágás és a harmonikus mosoly azonban ekkor is fontos - a teljes és részlegesen kivehető fogpótlások megoldást kínálnak a problémára. A megmaradt fogak számától és elhelyezkedésétől függően többféle megoldás létezik.

Részleges lemezes fogpótlás: A részleges foghiány pótlására a fogtechnikus kivehető, fémvázas fogművet készít, melyre műanyag fogínyt és műanyag fogakat épít. Ez rejtett elhorgonyzással kapcsolódik a szomszédos fogakra készült koronákhoz. A pótlások anyaga fém és műanyag kombinációja, melynek előnye, hogy a fogpótló alaplemez mérete csökkenthető, így a páciens rövidebb idő alatt hozzászokik viseléséhez, s az ízérzékelést sem zavarja jelentősen.

Teljes kivehető lemezes fogpótlást - más néven - protézist, teljes fogvesztésnél alkalmazzák. A protézis a szájba kerülő ételek, italok hatására nem károsodhat, s nem irritálhatja sem a szájüregben levő szöveteket, sem a szervezetet. A teljes lemezes fogpótlás anyaga keményakrilát vagy rugalmas műanyag lehet. Az alaplemez, mely műanyagból készül, fedi a szájpadlás nyálkahártyáját, így a fogsort a tapadási erő nem engedi elmozdulni.

A kivehető és rögzített fogpótlások kombinációját is alkalmazzák, ilyenkor a kivehető rész nem látható, speciális rögzítési technikával látják el.

1065 Budapest, Revay utca 12.
HU +36 1 690 13 04; EN +44 203 129 18 29; DE +41 43 508 27 39, +49 322 21 09 35 28
  Budapest Európa egyik legszebb városa, köszönhetően ezer éves történelemének, kultúrájának és az építészetének, amely túlélte mindkét világháborút. Miért ne tekintené meg a külföldről érkező ezt a gyönyörű fővárost, ha amúgy is úgy döntött, hogy Budapestet választja fogászati ellátásának uticéljául.  A Helvetic Clinics Budapest biztosítja ...
Eiffel Tér Irodaház Budapest, Teréz krt. 55, 1062 Magyarország
+36 20 249 6274
  A Medicover fogászata, Magyarországon – Prémium kategóriás fogászati klinika BudapestenBüszkén mutatjuk be korszerű, prémium kategóriás klinikánkat, mely Budapest szívében, a Nyugati pályaudvar mellett található. Győződjön meg arról, miként segíthetünk Önnek elérni álmai mosolyát és alakíthatja át kifogástalanná fogai megjelenését a ...
1141 Budapest, Vezér út 100
Hu, En: + 36 1 222 01 99, De: 0800 588 588 0
A Kreatív fogklinika páratlan, világszínvonalú szolgáltatást biztosít páciensei számára már több mint egy évtizede. Európa élvonalába tartozik mind felszereltsége mind pedig az itt dolgozók szaktudása, tapasztalata alapján. Az új klinikánk 2007-ben került átadásra (Budapesten, Zuglóban) és Európa egyik legnépszerűbb fogászati úticéljává vált.Fogszakorvos ...

Hirdetés

Budapesti szálloda foglalás

Város:
Kategória:
Elhelyezkedés:
Hotel neve
Foglaljon szállást a budapesti szálláshely kereső segítségével. Budapesti hotelek és szállodák, valamint panziók, apartmanok, hostelek és egyéb olcsó szállások Budapesten széles választékban! Budapesti szállásfoglalás gyorsan, egyszerűen, azonnali visszaigazolással, a legjobb internet árakon!

HirdetésekDebrecen – Programok,Információk
Pin It
email