Kodály Körönd

Budapest terek, műemlékek

Kodály Körönd

Kodály Körönd

Kodály Körönd
Budapest, V. kerület

A Kodály Körönd az Andrássy utat építészetileg tagoló két tér közül az egyik (a másik az Oktogon). A kör alakú tér az Andrássy út és a Szinyei Merse utca találkozásánál fekszik. A négy részre osztott Köröndön Vak Bottyán, Zrínyi Miklós, Szondi György, és Balassi Bálint szobrai állnak.
A teret határoló négy lakóépület teljes kört alkot, előttük platán- és gesztenyefás kertecskékkel, közepükön a szobrokkal. A tér a budapestiek egyik kedvelt pihenőhelye.

A teret a kezdetektől fogva Köröndnek hívták, majd 1938-ban Adolf Hitler térré nevezték át. 1945-től újra Köröndnek, majd 1971-től Kodály Köröndnek hívták, a halhatatlan emlékű zenetudós emlékére, aki a Körönd 1-es számú házában élt és alkotott évtizedekig. Kodály Zoltán lakását azóta emlékmúzeummá alakították át.

Képgaléria


Térkép és útvonaltervező

Útvonaltervező:
Kiindulási pont:   Tervezés

Budapesti szálloda foglalás

Város:
Kategória:
Elhelyezkedés:
Hotel neve
Foglaljon szállást a budapesti szálláshely kereső segítségével. Budapesti hotelek és szállodák, valamint panziók, apartmanok, hostelek és egyéb olcsó szállások Budapesten széles választékban! Budapesti szállásfoglalás gyorsan, egyszerűen, azonnali visszaigazolással, a legjobb internet árakon!

HirdetésekDebrecen – Programok,Információk
Pin It
email