Tutanhamon Museion

Budapest Múzeum - Budapesti Múzeumok listája

Tutanhamon Museion

Tutanhamon Museion

Tutanhamon Museion
1081 Budapest, Rákóczi út 57.
0670 / 675 0339
Hétfő: zárva Kedd-péntek: 10.30-17.30 Szombat-vasárnap és ünnepnap: 10-18
Gyerek jegy:2400 Ft; Felnőtt jegy:2900 Ft; 1 gyerek + 1 felnőtt: 4100 Ft; Családi jegy (2+2):8200 Ft; Nyugdíjas jegy:1200 Ft; Iskolás csoportok:1200 Ft.

2012. szeptember 20-án Budapest központjában megnyitotta kapuit a Tutanhamon Museion nevű, rendeltetésében egyedülálló szórakoztató-oktató intézet. A Museion „A fáraó titkai“ c. programot a 6 - 99 életkorú összes érdeklődőnek szánja, melynek során a látogatók a saját bőrükön tapasztalhatják meg az ókori Egyiptom idejéből származó különböző rituálékat, többek között a mumifikálás egyik rituáléját is.

Az intézmény célja az, hogy a látogatóknak, főként a gyermekeknek és a családoknak olyan egyedülálló és gazdag élményt nyújtson, amely felkelti az érdeklődésüket az ókori Egyiptom felől, valamint hogy szórakoztató formában érdekes információkat adjon az egész családnak egy tartós, közös élmény által.

A szóban forgó eseményt jelenlétével megtisztelte Dr. Ashraf Mohsen Mohamed, az Egyiptomi Arab Köztársaság Magyarországi Nagykövete is, akinek látogatása nagyon megtisztelő volt a nyitóünnepség szervezői részére. Az Nagykövet Úr így nyilatkozott:"Az ötlet, a kivitelezése és a program egyedisége nagyon tetszettek. Támogatom az ilyen fajta intézmények létrehozását és működtetését, és sok boldog és elégedett látogatót kívánok a Tutanhamon Museionnak."

Magyarország első oktatási és tudományt népszerűsítő intézménye, amely a egyiptológiát kívánja élményszerűen megosztani a gyerekekkel, így motiválva őket a tanulásra.

Intézményünk 2012. szeptember 20-án nyitotta meg kapuit Budapesten, és szeretettel várja vendégeit első állandó programjával, melyet "A fáraó titkai" címmel, egyiptológusok, muzeológusok és restaurátorok bevonásával készítettük.

Küldetésünk

Intézményünk küldetése, hogy a megismerés által alapjaiban változtassuk meg a gyerekek tanuláshoz és tudáshoz való hozzáállását.

Mit élhetnek át nálunk a gyerekek?

Animátoraink 60 perces program keretében három egyiptomi színhelyre vezetik el a gyerekeket korhű kosztümökben, ezzel a nem mindennapi élménnyel segítenek az iskolában tanultak megszilárdításában. Az egyes színhelyeken a gyerekek átélhetik például a mumifikáció szertartását és a fáraó beiktatásának rituáléját is.

A rendkívüli, felejthetetlen program a restaurátorok több hónapos, kemény munkájának köszönhető. A program pedagógusok együttműködésével készült, tehát minden korosztálynak megfelelő élményt tudunk nyújtani. A kiállított tárgyak és maga program is Magyarország legjobb szakemberei több, mint hat hónapos odaadó munkájának gyümölcse. Egyiptológusok, muzeológusok, restaurátorok és pedagógusok szorgoskodtak a korhű élmény kialakításán. Intézményünk több hasonló külföldi projektben vett részt, és több, mint tízezer gyereket sikerült élménydús órákkal megajándékoznunk.


Térkép és útvonaltervező

Útvonaltervező:
Kiindulási pont:   Tervezés

Budapesti szálloda foglalás

Város:
Kategória:
Elhelyezkedés:
Hotel neve
Foglaljon szállást a budapesti szálláshely kereső segítségével. Budapesti hotelek és szállodák, valamint panziók, apartmanok, hostelek és egyéb olcsó szállások Budapesten széles választékban! Budapesti szállásfoglalás gyorsan, egyszerűen, azonnali visszaigazolással, a legjobb internet árakon!

HirdetésekDebrecen – Programok,Információk
Pin It
email