Országos Földtani Múzeum

Budapest Múzeum - Budapesti Múzeumok listája

Országos Földtani Múzeum

Országos Földtani Múzeum

Országos Földtani Múzeum
1143 Budapest, Stefánia út 14.
+36-1-267-1427

A Magyar Állami Földtani Intézet, Magyarország legrégebbi, ma is működő tudományos kutatóintézete 1869-ben létesült Magyar Királyi Földtani Intézet néven. Már 140 éve szolgálja hazánk földtani megismerésének szakadatlanul változó céljait. Alapító Okiratát az uralkodó, Ferenc József látta el kézjegyével.
Az épület Lechner Ödön egyik legérettebb munkája és egyben a nemzeti építészeti stílus megtestesítője. A középrizalitot uraló hatalmas, ősmagyar figurák vállán nyugvó földgömb, a Zsolnay mázas tetőcserép, a szintén kerámiából készült, részben népi, részben földtani motívumokat hordozó homlokzatdíszek, a belső terek kialakítása, az ablakok és ajtók faragását díszítő "sujtásos" ornamentika ma is látogatók és lelkesen fényképező turisták ezreit vonzza évente.

Képgaléria


Térkép és útvonaltervező

Útvonaltervező:
Kiindulási pont:   Tervezés

Budapesti szálloda foglalás

Város:
Kategória:
Elhelyezkedés:
Hotel neve
Foglaljon szállást a budapesti szálláshely kereső segítségével. Budapesti hotelek és szállodák, valamint panziók, apartmanok, hostelek és egyéb olcsó szállások Budapesten széles választékban! Budapesti szállásfoglalás gyorsan, egyszerűen, azonnali visszaigazolással, a legjobb internet árakon!

HirdetésekDebrecen – Programok,Információk
Pin It
email